dissabte, 23 de febrer del 2013

La casa del silenci



Quan acabes de llegir la nova novel·la de la Blanca Busquets tens la sensació que s'ho va passar molt bé escrivint-la. La Blanca escriu a raig, però viu molt els personatges i en trava molt bé les seves històries, després de La nevada del cucut, guardonada amb el Premi Llibreter, amb uns personatges que els toca viure històries molt crues, la Blanca ha fet una novel·la optimista amb uns protagonistes a qui la vida dóna una oportunitat i alguns saben aprofitar-la.



És coneguda la passió de la Blanca per la música i en aquesta novel·la l'ha fet servir com a pretext per bastir les vides d'en Karl, la Maria, la Teresa i l'Anna. La novel·la s'estructura en capítols en què es van alternant les veus de cadascun d'ells en primera persona, la música, un violí, la xocolata i la passió fan la resta.

En Karl és un músic que viu exiliat a Barcelona, provinent del Berlín Est, és director d'orquestra, a casa hi té una minyona, la Maria, que neteja, però té un do innat per la música. Hi ha la Teresa una violinista de família humil que un dia troba un violí que li dóna l'oportunitat de fer música des de l'ànima. I finalment l'Anna, una nena de família molt rica en diners però pobra en relacions. La Blanca va jugant amb els personatges fent allò que sap fer tan bé, entrecreua les històries de tots ells fins que es troben. No us vull dir massa més coses, perquè és un llibre que el començareu i no podreu parar de llegir.

Ahir vam tenir la sort que la Blanca presentés La casa del silenci coincidint amb l'aniversari de la llibreria, va ser un vespre preciós i emotiu. També vam gaudir de la presència de l'actriu Dolors Martínez (és la veu de Catalunya Ràdio i TV3 fent dramatitzacions de textos). Va ser una presentació molt bonica, la Blanca va anar definint cadascun dels personatges i la Dolors, amb aquella veu, en feia la lectura dramatitzada, que feia ganes de deixar-ho tot i posar-se a llegir. Un plaer tenir-les a la llibreria en el sisè aniversari de vida de l'Espolsada.





















Un vespre d'aquells difícils d'oblidar i que va ser possible, un cop més, gràcies a la literatura, els
 llibres i la vida que han donat a la llibreria.

Gràcies, a tothom!

3 comentaris:

fanal blau ha dit...

Mira que m'hauria agradat estar amb vosaltres! Però em va ser impossible!
El tinc a punt d'estrenar! Tot el que he llegit d'ella, m'ha entusiasmat!
Una abraçada, Fe, i felicitats pels 6!

SU ha dit...

Fantàstic, Fe!

Encara no he llegit cap novel·la de la Blanca; ho haurem de solucionar en breu!

Abraçada i per molts anys!

SU

Biel Barnils Carrera ha dit...

Content que anés tan bé l'aniversari! I que en facis molt molts més!