dissabte, 28 de març del 2015

Estimo tant la vida que la faig meva moltes vegades (M. Abelló)



En la setmana més estranya, trista i absurda, on la barreja de sentiments és un nus a l'estómac, on hauria volgut parar-ho tot, respirar fons i cridar ben fort de ràbia hi ha hagut un munt de petites coses que m'han recordat com n'és d'important recordar que val la pena viure, malgrat la mort. Repartir el dolor a la balança de manera equilibrada m'ha donat la força per agrair tot el que ha passat a casa i a la llibreria.



Amb tot el dolor de la pèrdua d'un amic a dins, dijous vaig celebrar que en feia 40, a casa i a la llibreria, totes les trucades, missatges, flors, bombons, caramels, sorpreses, abraçades de confort i sobretot dijous amb la poesia de la Joana Raspall i gràcies a la Muntsa Fernàndez i la Mercè Galí, però sobretot a les 18 personetes del club de lectura infantil.

Dies enrere quan vam decidir amb la Glòria que llegiríem, Joana de les paraules clares, ella amb la seva gràcia infinita va preparar aquestes caixetes perquè els nens hi guardessin les paraules que més els haguessin agradat. La Mercè Galí ens va enviar una foto de la Joana preparada perquè els nens hi dibuixessin la seva Joana, la que s'imaginaven després de llegir el llibre.
Arribat el dia del club i amb la llibreria entre caixes, més de les habituals, clar indici que arriba Sant Jordi, amb l'olor dels rams i el color de les orquídies de fons, les cadires s'omplen de rialles a punt de començar la sessió del club... intensa, atrafegada... La Muntsa ens parla de com s'escriu una biografia, i permet als nens descobrir i recitar les paraules de la Joana, la Mercè Galí ens mostra com s'il·lustra la joia de viure mentre asseguda a terra va relligant els dibuixos que han fet de la Joana amb el testimoni de les caixetes plenes de paraules que tenen ganes de ser descobertes. Tenim tot de rapsodes a la llibreria que algun dia haurem d'explorar.

I amb l'olor del romaní, la sorpresa per la llibretera, un dibuix dedicat i escrit per les autores, que ha estat una injecció de vida, els petons, abraçades dels nens i el suport de l'Arnau que ha començat una estada de pràctiques en la setmana més capgirada que mai haguéssim imaginat. Que la poesia ens acompanyi sempre!






"Amb els llibres per amics
no et faltarà la companyia.
Cada pàgina pot ser un estel que et fa de guia."

Els llibres, Joana Raspall


Per a en Miquel in memoriam
I per a la Marta, l'Oriol i l'Ignasi perquè no ens falti mai la força de la paraula.