dissabte, 13 de desembre del 2008

El nadal d'un nen a Gal·les




Com ja he dit en alguna altra ocasió, m'agrada la col·lecció El cercle de Viena que recupera clàssic moderns del segle XX en català. Són llibres fets amb estima i es nota en l'edició molt acurada, en especial els volums il·lustrats com aquest. Acaba de sortir El nadal d'un nen a Gal·les, molt adequat en aquestes dates. Són relats breus de records d'infantesa del nadal. Una edició bilingüe que ens posa a l'abast un gran autor en la nostra llengua i alhora la versió original per poder gaudir del so característic de Thomas.


"Ara extrec de la memòria els contes excepcionals que explicàvem a la vora del foc mentre el llum de gas feia bombolles com un submarinista. Fantasmes que udolaven com els mussols durant les llargues nits en què jo no gosava mirar per damunt de la meva espatlla, i animals que estaven a l'aguait al cau del sotaescala on se sentia el tic-tac del comptador del gas."

"Always on Christmas night there was music. An uncle played the fiddle, a cousing sang 'Cherry Ripe', and another uncle sang 'Drake's Drum.' It was very warm in the little house.



"Mirant per la finestra del dormitori, cap a la llum de la lluna i la neu infinita de color de fum, podia veure les llums a les finestres de totes les altres cases del nostre turó i sentia la música que en sortia i s'enfilava per la llarga nit que tot ho cobria a poc a poc."

Són un petit tast de prosa nadalenca plena de records, qui no té records de nadal de quan era petit/a?

Magnífiques il·lustracions de Pep Montserrat. Podeu sentir la veu de Thomas en aquest enllaç:

http://archive.salon.com/audio/fiction/2000/12/22/dylan_thomas/

Publicat per Viena en català

5 comentaris:

Núria ha dit...

Fa molt bona pinta...

Darabuc ha dit...

Hi havia hagut també un disc i una casset amb la lectura del propi Thomas. No sé si encara es troben.

Anònim ha dit...

Hola, sóc un dels directors de la col·lecció "El cercle de Viena". Gràcies per les vostres paraules. Procurem fer llibres deliciosos per a gent com vosaltres. Si voleu venir demà dimecres a 2/4 de 8 a l'Institut d'Estudis Catalans hi presentem el llibre amb la presència d'en Francesc Parcerisas, el traductor, en Pep Montserrat, l'il·lustrador, i en Salvador Giner, president de l'IEC i fan de Dylan Thomas. També hi podrem escoltar la seva veu enregistrada. Si no hi podeu venir, un secret: la pots escoltar aquí http://archive.salon.com/audio/fiction/2000/12/22/dylan_thomas/

Gràcies. Continuarem fent llibres com aquest....si aconseguim que la gent els compri mitjançant llibreries com l'Espolsada!

Cordialment,

Marcel Riera

L'Espolsada llibres ha dit...

Ja he posat l'enllaç perquè el pugui sentir tothom.
Marcel, gràcies a vosaltres per publicar aquestes delícies. Ja m'agradaria venir avui, però aquests dies el tió ve carregat de llibrs i hem de ser a la llibreria!

digue'm ariadna ha dit...

... El vaig veure i el vaig comprar per llegir, m'agrada molt la poesia de Dylan Thomas. Genial l'enllaç!...