dissabte, 23 de febrer del 2008

Primer any enviant i rebent




Demà 24 de febrer farà l'any que vaig emprendre aquesta temerària aventura d'obrir una llibreria. Tothom del sector em deia ets boja, no ho facis, les llibreries estan condemnades a desaparèixer, no et faràs mai rica. La gent de fora em deia quina idea més bonica, que romàntic estar tot el dia entre llibres, quina feina més agradable.


Avui passat un any crec que he trobat l'equilibri entre tots dos punts de vista. Estic d'acord, és una temeritat, a les petites llibreries no ens ho posen gens fàcil, sobreviure entre l'allau constant de novetats i oferir un bon servei és una lluita constant i diària. Ara bé des d'aquí reivindico les llibreries de comarques i de proximitat on la relació amb la clientela fa que t'aproximis al romanticisme de viure entre llibres i pels llibres.


Fa uns dies vaig tenir una petita crisi, fruit dels nervis del primer aniversari, i vaig agafar un llibre, Soldados de cerca de un tal Salamina, d'Eduardo Fernández, prologat pel Llibreter, reconec que em vaig fer un tip de riure, em vaig sentir identificada en moltes de les anècdotes i vaig veure que les meves pors i angoixes eren compartides. Des d'aquí en reivindico la lectura que m'ha donat forces per celebrar l'aniversari amb optimisme.


Una altra persona que encomana optimisme és en Màrius Serra, ahir vam tenir-lo a l'Espolsada presentant el seu llibre Enviar i rebre, un recull d'articles molt interessants que en Màrius ha anat publicant en els últims vint anys i que com ahir deia el seu presentador, l'escriptor Josep M Boixareu, parafrasejant-ne el títol heu "comprar i llegir" per saber-ne més.


Enviar i rebre són dos verbs que tenen molt a veure amb el tarannà d'una llibreria on enviem i rebem informació constantment, on l'intercanvi d'opinions és bàsic.


Gràcies Josep M i gràcies Màrius, gràcies a tothom que vau ser-hi, l'Espolsada en vol fer molts més!


20 comentaris:

Anònim ha dit...

Veure com gaudeixes i com t'omple d'alegria trobar aquell llibre que farà sentir feliç a qui el llegirà és únic. Saber recomanar una lectura a qui la busca amb desesperació (perquè no llegeix, perquè necessita el confort d'unes paraules justes en un moment precís) només ho pot fer algú com tu. Aconseguir que la gent et pregunti, et demani consell i repeteixi és un signe no només de professionalitat sinó d'humanitat, senzillesa i empatia.

Tu ho aconsegueixes tot això i per molt que passis males estones (editorials i distribuïdores i alguna administració en són els culpables) no pots defallir en aquesta aventura que ja és tota una realitat.

Endavant, molta gent t'està agraída i molta més n'estarà en el futur. No només necessitem una llibreria, sinó també la teva cordialitat i alegria.

Deixar-me compartir amb tu aquesta aventura. És tot un plaer. I m'omple d'orgull!

Anònim ha dit...

Va ser un veritable plaer (i un honor) posar cares i prestatges a aquest projecte. Espolsem-nos la son de les orelles! Una abraçada

Anònim ha dit...

El teu espai transmet amor pels llibres i bé, probablement no et faràs rica de diners. Però més enllà d'arribar a cap de mes a poder ser sense angoixa, no és a la riquesa efímera on hi ha res que nodreixi la vida. Ben al contrari que a la passió i una xarxa de relacions unides, sobre tot, pel diàleg. Felicitats i sort per molts anys. :)

Gonzalo

aristocrataiobrer ha dit...

per molts anys

elisabet ha dit...

per molts anys i enhorabona per la feina!
tinc moltes ganes de conèixer l'Espolsada! m'ho apunto per a futurs passeigs...

Mireia ha dit...

Moltes felicitats! Poder treballar a un projecte que t'engresqui sempre ha de ser reconformtant i a més pots transmetre la teva passió a la gent que ve per la llibreria ( i als que llegim el bloc, també) a der ser un ingredient més que faci passar les males estones

Alegria ha dit...

Entrar a la teva llibreria i veure com disfrutes aconsellant-nos en aquell llibre que ens pot agradar, ens anima a llegir, ens transmets la teva estimació per els llibres. Per a mi ets la llibretera de capçalera. Moltes felicitats per el teu primer aniversari i gràcies per deixar-nos compartir amb tú aquests moments. Ànims i endavant!!

4rosas ha dit...

Et felicito per fer el teu somni realitat i per continuar fen els somnis dels altres tambe

Anònim ha dit...

Un exemple de lluita i constància per fer realitat un somni...un petó i per molts anys!

Anònim ha dit...

Mooooooooltíssimes FElicitats!

Abel.

Anònim ha dit...

Moltes felicitats i ànims!!! Que nosaltres també et necessitem!!! Una abraçada.

digue'm ariadna ha dit...

... Felicitats i per molts anys...
=:)

L'Espolsada llibres ha dit...

Moltes gràcies a tothom, una abraçada.

Isabel de Llegim...? ha dit...

Les llibreteres de Llegim...? d'Igualada, t'enviem una forta abraçada en aquest primer aniversari.
Nosaltres enguany en farem 5 o sigui que totes som llibreteres "joves".
A nosaltres també end deien que estavem bojes, però val la pena deixar-se portar per aquesta bojeria.
Estic totalment d'acord amb tu en reivindicar la llibreria de comarques, el millor actiu que tenim són els nostres clients que moltes vegades acaban sent amics. I les petites tertúlies que espontàniament es generan i on es parla de tot, de lectures, de vivencies, etc.? Aixó no té preu.
Desprès venen les crisis, allu de novetats, selecció, retorns, etc. etc. Però, seguim endavant perquè ens apassiona la nostra feina i ens agrada "mima" a la gent i als llibres.
Algún dia ens hauriem de conèixer i compartir experiències....
Felicitats i reitero una abraçada.
Isabel i Concepció
Llegim...? llibreria
IGUALADA

Anònim ha dit...

Moltes felicitats!!
Tenir una llibreria com aquesta a Les Franqueses és una gratificació pels que llegim normalment.
Una abraçada,
Anna

L'Espolsada llibres ha dit...

Gràcies de nou a tothom.
Llibreteres de Llegim...? M'encantarà poder fer intercanvi d'opinions, angoixes i alegries.

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

encara recordo el primer comentari de la Teresa:....hi ha una llibreria nova a Les Franqueses...hi hauries d'anar a treure el cap...
I m'hi vaig quedar¡¡
Amb tu vaig fer les presentacions de la Maternitat d'Elna i el Setè Camió amb un carinyo excepcional.
Però també amb molta professionalitat.
Que per molts anys puguem compartir plegats aquest espai, i quan et vingui la crisi...escriu al blog que entre tots la foragitarem.
una abraçada,

L'Espolsada llibres ha dit...

Gràcies Assumpta, ja saps que tens les portes obertes pels teus projecetes.
Una abraçada i gràcies per tot.

Unknown ha dit...

Felicitats!

Anònim ha dit...

M'AGRADARIA QUE ENTRÉSSIU AL MEU BLOG, A TRAVÉS DE L'ESPOLSADA I VEUREU LA LLUITA QUE ESTEM DUENT A TERME CONTRA LA LÍNIA DE MOLT ALTA TENSIÓ. PODREU LLEGIR-NE ELS ARGUMENTS. SI ESTEU D'ACORD EN ALTERNATIVES A LA MAT O EN EL SOTERRAMENT, AFEGIU-VOS-HI, SI US PLAU. COM MÉS SEREM MÉS DIFÍCIL ELS SERÀ NO ESCOLTARR-NOS.

ASSUMPCIÓ CANTALOZELLA