dissabte, 8 de novembre del 2008

Lectures menudes



Aquesta primera setmana de novembre l'hem dedicada al foment de la lectura entre nens i nenes. Vam començar la setmana amb una classe de p-5 del CEIP Joan Sanpera que està treballant la biblioteca i la llibreria. Va ser una visita didàctica per saber què és una llibreria, què s'hi fa, què s'hi ven... coses que resulten molt òbvies a ulls d'algunes persones, però que no ho són tant si tenim en compte que hi ha canalla que mai trepitjarà una llibreria sinó és amb l'escola. Així durant el mes de novembre diferents classes s'aniran acostant a la llibreria i també a la biblioteca municipal.

A més, nosaltres hi hem posat el nostre granet. Farà gairebé dos anys que tenim la llibreria oberta i encara no havíem dedicat cap activitat als més menuts. Ahir vam tenir el plaer de gaudir d'una vetllada màgica amb la Lola Casas i la seva obra.
Vam acabar poemes, vam fer endevinalles, vam conèixer l'Ernest, vam sentir els temibles poemes per a petits monstres, vam anar de colònies tot fent poesia i vam saber com sonen els poemes de color blau... vam fer volar la imaginació.
"El príncep blau
Sospir de princesa
bleda
tancat en un conte
de petons de sucre."
Gràcies Lola!
Poema de Blau, ed. L'Abadia de Montserrat

8 comentaris:

Mireia ha dit...

Sembla mentida que per a molta gent els llibres siguin obstacles a superar i la lectura un deure imposat a l'escola, un dels molts càstigs que cal complir a la vida. Feu una gran feina mostrant als nens que el llegir és una porta oberta a altres mons, una manera d'entendre i de viure el món i que pot ser una experiència la mar de divertida.
Gràcies per contribuir que aquest petit gran plaer no es perdi

Anònim ha dit...

Ara mateix recorde aquella campanya del ministeri: si els pares no llegeixen, com ho han de fer els fills??

L'Espolsada llibres ha dit...

Hi ha pares que per circumstàncies diverses no són lectors, però que en canvi procuren posar a l'abast els llibres perquè els seus fills sí que ho siguin i no es perdin aquest món tan especial que et proporciona la lectura.
Llegir no hauria de ser un càstig com diu la Mireia, sinó un plaer, un joc, una evasió que no ha de ser incompatible amb altres formes de diversió, tot al contrari. Amb la diferència que llegir requereix agafar-ne l'habit i estimular-lo!

Anònim ha dit...

Els actes com l'organitzat per l'Espolsada de lectura de narrativa per nens en veu alta, són de molta ajuda per enganxar-los a la lectura, i si a més ho fa la pròpia autora dels llibres amb la gràcia i l'entusiasme que transmetia, és tot un privilegi. S'organitzen d'altres activitats similars, principalment en centres públics, però malauradament no en conec gaires. Així que em trec el barret i felicito a l'Espolsada per la seva iniciativa, que ja només pel poder de convocatòria, va ser un èxit. Gràcies.

Anònim ha dit...

Brillants activitats les que feu a l'Espolsada.

Novament ens treiem el barret amb les quatre potes ;)

L'Aranya

Lola Casas ha dit...

Va ser un honor i un gran plaer poder compartir lectures amb tots vosaltres. Felicitats a la llibreria L'Espolsada, a la seva gran feina i a tots els pares, avis i nens que van venir a la trobada.
Bona lectura!
Lola Casas

Núria ha dit...

Pel que veig va anar d'allò més bé! ;) segur que aquest el proper acte dedicat a Maria Mercè Marçal també aniré bé (llàstima que tinc concert)

L'Espolsada llibres ha dit...

Gràcies a tothom.
L'Aranya és qüestió d'enginy per sobreviure quan obres una llibreria en un poble sense entramat social, en un barri de nova creacíó i en un municipi enganxat a la capital de comarca... enginy, esforç i dedicació... tot i així hi ha dies per tirar la tovallola!
Sort de gent com la Lola que passa per aquí i ens ajuda a créixer.
Núria si no pots venir, fes-te'l regalar que t'agradrà segur :P