dissabte, 28 de febrer del 2015

Espero meravelles



Espero meravelles, aquest vers de la Montserrat Abelló hauria pogut ser el presagi d'una vetllada esperada, però s'ha convertit en el motiu d'una nit molt especial, carregada d'amistat, complicitat, poesia, música i gent apassionada per la seva feina.

Al cor de les paraules de la Montserrat voldria trobar les paraules per agrair-vos a tots i cadascun de vosaltres aquest miracle que és la llibreria, l'amistat que m'heu demostrat i l'estima. L'acte d'ahir va ser una preciositat però no hauria sigut mai sense la Marta, ni les Mercès, ni la Remei, ni la Montse, ni l'Anna, sense el suport de la Mercè Gil, ni del Josep M, l'alegria del Tamirat i vosaltres que hi sou sempre. Un agraïment especial a Laura Borràs per explicar-nos amb passió, delicadesa qui era la Montserrat Abelló i la importància cabdal de la seva poesia però també de la seva traducció. La relació amb la Joana Rasapall en aquests últims anys de la seva vida, es van descobrir, una havia viscut a l'exili i l'altra havia sobreviscut als dies grisos del franquisme fent caixetes on guardava un munt de paraules, salvant els mots.

Sentir la Mirna i en Xavi en directe és un esclat per als sentits, la Mirna ahir, encara, s'emocionava de saber que la Montserrat no ha pogut sentir algunes de les cançons del disc, però amb una foto de testimoni que m'observa a la llibreria i que encomana somriure, sé del cert que l'Abelló també es va emocionar. Amb moltes ganes de sentir aquest disc, el tindrem no patiu, així que surti a la venda. La Mirna va fer que cantéssim, a la llibreria encara no ho havíem fet, però ahir ens vam estrenar amb "Visc per no morir i lluito per viure per no perdre cap d'aquests moments que em sé irrepetibles."








I aquí podeu veure un vídeo del que ha estat aquest últim any a l'Espolsada. Gràcies!

2 comentaris:

viuillegeix ha dit...

Moments irrepetible són els que fa anys que vivim a la teva llibreria, espai que acull un munt d'anhels i ganes de viure a través dels llibres i el contacte amb gent meravellosa. Beneït el dia que vas decidir aixecar la persiana i tots els dies que estàs al peu del canó sembrant lecturina a tort i a dret. Per molts anys!

Maripepa Brustenga ha dit...

Per molts anys, Fe i Espolsada! Una vegada més m'ha estat impossible estar amb vosaltres en un dia com aquest. Esperava emocionar-me amb els versos de la Montserrat Abelló, gaudir de la xerrada de la Laura Borràs, a qui vaig tenir el goig d'escoltar fa quinze dies en una conferència. i de la vostra companyia i música. Però des de casa estant vaig estar amb vosaltres i agraeixo de tot cor a la Fe que es segueixi dedicant amb tan entusiasme a a questa feina bonica i encoratjadora que és ensenyar a llegir i a gaudir de la lectura a petits i grans. Enhorabona per la feina feta i ànims per tota la que se t'acosta ja que cada any ets superes... Una abraçada!!!