dissabte, 22 de març del 2014

¡Melisande! ¡Qué son los sueños?


Com diu l'admirat Eduard Márquez llegim per no sortir-ne indemnes, i té tanta raó, els llibres ens han de servir per passar una bona estona, cert, però també ens han de permetre créixer. Hi ha llibres per passar la tarda i hi ha llibres que et reconcilien amb el món. És el cas del llibre de la setmana que ens brinda Libros del Asteroide. És un d'aquells Asteroide que sospito que entraran a formar part dels clàssics de l'editorial.

Melisande no deixa de ser una gran història d'amor, d'aquelles reals i fràgils. Ambientada als anys cinquanta, a Nova York, dos nois i una noia es coneixen mentre treballen en una revista literària a l'institut. D'allà en naixerà una amistat que durarà anys. En Ricky i en Hoo ben aviat, i a pesar de l'amistat, esdevindran rivals, tots dos estan enamorats de la Mellie. Ella estima amb serenor en Hoo però per aquelles coses de l'adolescència acaba triant en Ricky, per a en Hoo és un cop molt dur i decideix posar distància fins que al cap dels temps es produeix un retrobament fortuït que porta la història allà on havia començat anys enrere.
En Hoo des de la maduresa, des del record, sense rancúnia, enamorat encara de la Mellie ens narra els fets i ho fa des d'una illa grega on li hauria agradat viatjar amb la seva dona. En Hoo és un professor d'història clàssica ja retirat i això es nota en el pes de la novel·la. Un relat que va creixent a mesura que avances pàgines.


És un llibre preciós amb un punt de melangia i tristor, però és d'aquells llibres que t'acompanyen quan els llegeixes, que saps que hi són i als quals podràs recórrer en algun moment que els necessitis. Si us va agradar En lloc segur o La trama matrimonial, aquest és el vostre llibre. No és un llibre d'acció, és un llibre de personatges, pocs, tres, a tot estirar cinc, però que viuen una vida agredolça amb petits moments que els omplen de felicitat i altres que es moren de dolor, però què és sinó la vida?

Traduïda per Vanesa Casanova
Publicada per Libros del Asteroide

3 comentaris:

Cristina ha dit...

Es un llibre realment per disfrutar. Molt bona entrada.

Anònim ha dit...

Pues no tiene mala pinta.

Núria M. ha dit...

Oh!!! Ja em va semblar que seria un tresor... Ja te'l vindré a buscar quan faci una mica net amb els que tinc pendents!! ;)