dissabte, 25 de setembre del 2010

El secreto de Garmann


En la literatura infantil es tendeix a donar veu als infants, normalment és un adult qui ho fa, i a vegades el resultat és nyonyo i poc creïble. No és fàcil des de l'òptica d'un adult fer parlar un nen i que quan ho llegeixes facis un viatge automàtic a la infantesa i sentis que allò que descriu tu ho hauries pogut dir o viure d'aquella manera. El dissenyador gràfic i il·lustrador noruec, Stian Hole, ho aconsegueix amb escreix amb el seu Garmann, que ja ens va sorprendre amb El final del verano, La calle de Garmann i ara ho fa amb El secreto de Garmann. Àlbums que combinen diferents tècniques artístiques que els fan llibres molt atractius visualment amb unes històries fantàstiques, reals i gens ensucrades.


En aquest cas en Garmann comparteix un secret amb una amiga en plena natura que els fa despertar sentiments i emocions que em vindria molt de gust tornar a reviure.

"¡-Hola Planeta tierra!¡Todo se ve diferente desde aquí arriba! -exclamó Johanna poniendo voz de astronauta. Se tapaba la nariz y hacía los mismos ruidos entrecortados que emiten los viejos altavoces. -El cielo es el océano y su fondo está lleno des estrellas de mar -decía entre risas."



No us els deixeu perdre o encara millor regaleu-los!
Publicats per Kókinos

5 comentaris:

el llibreter ha dit...

Una autèntica meravella! M'alegra que molt en parlis.

Salutacions cordials.

Sílvia Tarragó Castrillón ha dit...

Quines il·lustracions!!! Espero que es trobi també en català. Gràcies per la recomanació, em sembla que el regalaré per reis.

L'Espolsada llibres ha dit...

Benvolgut llibreter,
En vull parlar per veure si ajudem a difondre'l. No són llibres que agradin a tothom perquè trenquen amb els esteroptips "del que és per a nens"... però a mi només mirar-los em fan feliç!
Sílvia en català no hi són. Els publica una editorial de Madrid i suposo que l'aposta de fer-los en català és massa gran...

ilustroskop ha dit...

Val molt la pena tenir la trilogia de Garmann!

Salutacions!

jomateixa ha dit...

jo també el buscaré. molt bonic.