dissabte, 12 de juny del 2010

Contra el vent del nord


Leo Like rep un correu electrònic per error i el respon. L'Emmi li agraeix que ho faci. Sense ser conscients del que vindrà comencen a intercanviar una sèrie de correus amb un humor intel·ligent, que et fa somriure i que t'atrapa. Comences a llegir i no el pots deixar i encara en vols més (La Campana quan acabes ja t'avisa que al novembre ve la segona part). Després de setmanes de correus amunt i avall, l'Emmi, casada i amb dos fills sobrevinguts, i en Like, que es recupera d'una relació trencada, estableixen una relació que va més enllà de les paraules i el teclat, no es veuen ni es toquen però se senten. Podran resistir tots aquests sentiments una trobada física? La màgia desapareixerà?



"Leo, posa't al meu lloc, sisplau. Fa molt temps, vull que ho sàpigues, que no havia tingut amb ningú una relació tan intensa. Jo sóc la primera d'estar admirada que es puguin expressar tants sentiments d'aquesta manera. En els missatges que t'escric em sento més autènticament jo que mai. En la "vida real", si te'n vols sortir en la cursa de fons, cal mantenir les pròpies emocions sota control constant: AQUÍ no em puc permetre passar-me! AIXÒ ho he d'acceptar! D'AIXÒ no n'he de fer res! Contínuament adaptes els sentiments al que tens al voltant, protegeixes els qui estimes, fas tots els papers de l'auca quotidiana, fas equilibris, sospeses i neutralitzes perquè tota l'estructura no perilli, perquè tu mateixa en formes part.
Amb tu, estimat Leo, goso mostrar-me espontània com sóc per dins. No penso dues vegades el que et puc exigir, simplement t'escric el que em surt. I em va tan bé!!! Aquest és el teu mèrit, Leo, per això t'has tornat tan imprescindible: m'acceptes tal com sóc."

Un llibre fresc, àgil, ideal per llegir a l'estiu acompanyat d'un granissat de llimona o un gintònic. Us divertireu, passareu una bona estona i segurament riureu per sota el nas perquè en algun passatge o altre us hi sentireu identificats...

Publicat per La Campana/Alfaguara

19 comentaris:

Cèlia ha dit...

Hola,

He vist el video i he llegit les teves paraules. De segur que el llegeixo. M'ha atrapat.

Cèlia

(És la meva primera ocasió)

viu i llegeix ha dit...

he llegit el primer capítol que van penjar al QL? i em va agradar , però la pregunta generalitzada al QL era " aguantarà el ritme tota la novel·la?" Pel que dius, sembla que si, doncs apa, a sac!

Aineta ha dit...

Això promet! I molt!

kweilan ha dit...

Me l'apunto!!!

Llibreria L'Illa ha dit...

Ep, que l'acabo de recomanar al meu bloc. No havia vist la teva recomanació. En adonar-me'n he posat un enllaç al teu post.

miu ha dit...

Amb aquesta recomanació, dubto que pugui aguantar fins a les vacances per llegir-lo.

Moltes felicitats pel blog!

bajoqueta ha dit...

Pinta bé, creus que m'agradarà? Però i si quan l'acabo tinc ganes de més i fins novembre no podré llegir la segona part? Tindré una altra crisi llavors! jajaja.

Gràcies, me l'apunto.

Alnus ha dit...

Acabo de llegir-me Contra el vent del nord, regal de ma filla de 9 anys.

Molt sensible i delicat però... vaja quina tensió sexual que gasten (malgasten) els protagonistes! Tanmateix és realment molt molt llegidor i divertit (un llibre adequat per a quan acabes de superar un traumatisme cranioencefàlic, com jo fa poc, buf...).

Pegues del llibre: en comptes de RE i FW posaria el nom de l'autor del missatge; perdria veracitat però guanyaria claretat la narració (clar que potser jo no ho veia entenedor a voltes pel motiu més amunt apuntat).

I el pitjor de tot és el "no" final que s'anuncia per al novembre... però si ja és prou rodó ara, el llibre! Ai les vendes que volen allargar-se...

En resum li poso un 7 sobre 10.

Màgia ha dit...

Jo també he llegit el primer capítol del QL? i estic esperant que m'arribi per correu el llibre per poder saber com acaba la història. Promet!

Anònim ha dit...

Ahir el vaig acabar , des que el vaig començar no podía deixar de llegir... m'ha trapat des d'el minut ú fins al final.... i al final una petita desil.lusió,.
Realment no tenía clar com m'hauría agradat que acabes, o mes ben dit com vull que s'acabi... desd'el meu fons racional que es quedi amb el seu marit, pero el racó romantic em clama que ho deixi tot i es deixi arreplegar en els braços d'en Leo........esperarem al novembre

Thera ha dit...

L'acabo de llegir, de fet una tarda tranquila ha servit per endinsar-m'hi i enllestir-lo. Divertida i àgil.

Anònim ha dit...

A mi m´ha agradat moltíssim. El vaig llegir aquest estiu estant a un càmping. Per mi narra la vida real com ella mateixa, on al cap d'un temps deixes d'enamorar-te del teu home, tot i que l'estimes igualment i no acabes de tenir forces, perquè estàs be, per trencar. La sortida és la de la protagonista, amb pors però amb una claretat en l'escriptura on la cara no es veu, on l'escriptura et fa lliure de tot allò que hi penses, on l'escriptura et fa de psicòleg. Sabeu si ja ha sortit la segona part? Sabeu si la primera s´ha publicat amb anglès? Si és auxí, sabeu si està amb anglès a la casa del llibre? Regalaria la novel.la a un molt amic meu anglès. Gràcies Emma

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

No sabia ni que existia aquest llibre. L'altre dia vaig anar a l'FNAC i passejant per allà vaig sentir com una noia el demanava a un dependent molt efusivament. Vaig apropar-me a la prestatgeria el vaig fullejar, i el vaig agafar, més que res perquè no en veia cap altre que em fes el pes. I renoi, el vaig començar a llegir a les 10 del vespre, i sense parar fins passada la mitjanit. Al·lucinant, magnífic, diferent, i sense un final "típc", molt i molt recomanable. Per quedar molt bé fent un regal (a qui agradi llegir, és cla....)

Marta ha dit...

Totalment d'acord amb l'últim anònim, el vaig comprar al FNAC d'oïdes i me'l vaig llegir d'una sentada. Aguatna el ritme, diverteix i enamora. per mi, altament recomanable, de fet el recomano a tothom que puc. Un llibre diferent.

Anònim ha dit...

no tardare en llegirlo..ara qe segurament menduc una decepcio. pot semblar impossible pero he viscut la mateixa historia, de fet, encara l'ha visc i tot i que en alguns moments es fa molt dur es taan bonic.
diria qe ell es el millor qe ma pasat mai i em decidit llegirlo junts. no es ficcio, es un llibre qe es pot fer realitat!

L'Espolsada llibres ha dit...

Carai! Ja ens explicaràs la teva experiència lectora davant una història que per molts és de ficció!

Anònim ha dit...

Jo també puc assegurar-vos que la història és real!!! També la he viscut (almenys la primera part!!) i la tensió sexual es brutal !!!, de fet el llibre me'l va recomanar ell.

Unknown ha dit...

m'ha encantat el llibre, no he pogut de parar de llegir fins el final...igual el que segueix