dijous, 17 d’abril del 2008

Les dones de Jaume I






Sant Jordi arriba a l'Espolsada de la mà de Maria Carme Roca i Les dones de Jaume I, demà dia 18 d'abril a les 19:30h.
Per Sant Jordi les llibreries s'omplen a vessar de llibres. Enguany amb motiu del 800 aniversari del naixement del rei Jaume I, tenim la sort de recuperar una magnífica edició del Llibre dels fets i biografies com les de Stefano Maria Cingolani i Ferran Soldevila. La Maria Carme Roca hi afegeix el seu granet de sorra fent un homenatge a les dones que van envoltar el rei.

Les dones han estat les grans oblidades de la història, per sort, hi ha persones que es dediquen a fer història de gènere per recordar-nos que la història no només l'han escrita i viscuda els homes i les grans conquestes sinó que també les dones han tingut, i tenen, un paper fonamental.

Des d'aquí us recomano la lectura d'aquest llibre per conèixer de ben a prop unes dones que han escrit un capítol molt important de la nostra memòria. Qui era Maria de Montpeller? Per què va ser clau Aurembiaix? Violant d'Hongria impulsora de la conquesta de València... Teresa Gil de Vidaure entre d'altres.... mare, àvia, amants, dones, amistançades totes elles han viscut períodes durs però han sembrat la llavor que hem recollit les generacions futures. A totes elles el nostre homenatge des de l'Espolsada.

Publicat per l'Esfera dels llibres

10 comentaris:

SU ha dit...

Espero que hagi anat molt bé aquesta presentació tan ben presentada!!!

Quins dies, els previs a Sant Jordi, no? Quina autèntica bogeria!

Salut i llibres, que no falti de res!

SU, la de Llegeixes o què?!

L'Espolsada llibres ha dit...

Su, va anar molt bé, gràcies. Aquestes dones tenen moltes coses per ensenyar-nos!
Sant Jordi és una feinada, una bogeria que amb un dia s'esvaeix... però és bonic.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
SU ha dit...

Ànims i molta energia per aquest Sant Jordi!

Ja ens explicaràs -quan recuperis forces- com ha anat tot!

SU

Anònim ha dit...

Hola, em vindrà bé la recomanació per fer un dels dos regalets de Sant Jordi. Quedi clar que m'agradaria reivindicar el llibre com un element que s'ha de tenir en compte tot l'any, no només com una mera "festeta " de Sant Jordi.
Continuaré atenta a les recomanacions. Una abraçada

Anònim ha dit...

Voldria entrar en un altre tema. El de la línia d'alta tensió, la MAT. Us agrairíem que ens ajudéssiu a fer força per tal que la soterrin. La fan passar pel mig de les Guilleries, cosa que representa un atemptat al país, ja que aquests indrets encara es conserven plens de boscos. En realitat, és pot dir que tenen una de les masses forestals més impressionants de Catalunya. Això sense tenir en compte el seguit d'esglésies romàniques que hi estan assentades, totes elles restaurades per la Generalitat.

Com més siguem, més força tindrem.

L'Espolsada, t'agrairia que ressaltessis el missatge. Entra al meu blog i hi trobaràs informació de la moguda que fem.

ASSUMPCIÓ CANTALOZELLA

L'Espolsada llibres ha dit...

Penjo un comentari de part de l'autora:

Molt bon dia,
Vull expressar el meu agraïment a la llibreria L'Espolsada i a la Fe, la seva ànima, per la bona acollida que ha donat al meu llibre "Les dones de Jaume I" en fer la presentació aquest passat divendres, dia 18 d'abril. Agrair també a l'amic i company de lletres, Rodolfo del Hoyo, l'amable i entusiasta presentació que va fer d'aquestes dones que van acompanyar el rei Jaume I en el decurs de la seva vida.
LLibreries com L'Espolsada, dirigides per persones que estimen els llibres i per llibreters com la Fe, persones que estimen els llibres i ajuden a fer-ne divulgació són preuades troballes en un món literari on sovint els llibres passen desapercebuts. Moltes gràcies doncs, i molt ànims i tota la complicitat per tirar endavant.
Ben amicalment,
Maria Carme Roca

digue'm ariadna ha dit...

... Tot un regal de St.Jordi, aquesta carta. Moltes felicitats...

L'Espolsada llibres ha dit...

Perdoneu però hem estat un dies amb problemes amb els comentaris. Ara ja està resolt.
Assumpta Cantalozella, l'Espolsada ja té enllaçada la teva web per fer-vos sentir.
Ariadna doncs sí un bon regal de sant Jordi.
Glòria Maria m'agrada que en prenguis nota :)

Anònim ha dit...

Gràcies, l'Espolsada. Al meu blog hi trobareu temes diversos, no només literatura. Participo en diferents activitats i faig articles d'opinió.
ASSUMPCIÓ CANTALOZELLA