dissabte, 23 de març del 2013

La llista dels meus desitjos



"Només als llibres es pot canviar de vida. Es pot esborrar tot amb una paraula. Fer desaparèixer el pes de les coses. Esborrar les lletjors i al final d'una frase trobar-se de cop i volta al final del món."

Sabeu quan no us espereu massa cosa d'un llibre, o quan veniu de llegir una gran novel·la que us ha trastocat i necessiteu una lectura plaent, doncs així és com vaig arribar a La llista dels meus desitjos.

Sense massa expectatives ha resultat ser un llibre simpàtic, la història de la Jocelyne m'ha fet passar una bona estona, m'ha fet enfadar i reflexionar. N'hi haurà que diran que podria ser una llibre més profund, segur, que potser té algun tòpic, també, però que a mi m'ha agradat i la protagonista se m'ha fet tan entranyable no us ho negaré.

La Jocelyne, una dona de mitjana edat, és propietària d'una merceria a la ciutat d'Arràs. Li agrada llegir i escriure i té un blog sobre costura amb molts visitants. La Jo està mal casada amb un marit que ella estima, no sé per què, i té dos fills vius independitzats. La vida de la Jocelyne transcorre tranquil·lament a la merceria fins al dia que juga a la loteria i li toca una suma molt important de diners. La Jocelyne fa una llista dels seus desitjos, coses petites que fan la vida més plaent, res a veure amb la llista del seu marit. Després de moltes valoracions la Jo no arriba a cobrar mai la butlleta premiada perquè li fa por com els diners poden canviar-li la vida. El que ella no sap és que la vida se li capgirarà com un mitjó de la nit al dia.

"Perquè les nostres necessitats són els nostres petits somnis diaris. Són les petites coses que hem de fer, que ens projecten a demà, a demà passat, al futur; aquestes cosetes de no res que comprarem la setmana que ve i que ens permeten pensar que la setmana que ve encara serem vius."

La llista dels meus desitjos un llibre que m'ha sorprès positivament, sobretot si us confesso que el vaig llegir convençuda que l'autora era una dona (jo pensava mira que bé retrata la psicologia d'una dona menopàusica amb els fills fora de casa) i patam, l'autor és un home. Si us cau bé l'Amélie, si us va agradar La delicadesa, L'elegància de l'eriçó, aquest llibre no us decebrà.

Publicada per 62
Traduïda per Maria Llopis

2 comentaris:

Córrer i llegir ha dit...

Hi ha ressenyes i frases de llibres que em fan pessigolles. Aquesta d'avui m'ha fet aquest efecte. No sé si el llibre s'ho valdrà, però la teva ressenya segur que sí :-)
Gràcies!

Jesús de la Torre ha dit...

Aquest llibre té un grapat de ressenyes que fan pessigolles Marga! Me l´acabo de llegir recentment i és d´una lectura lleugera i cautivadora. Pot ser si que li falta una mica més de profunditat en l´amplitud de la paraula, però reflexa i transmeteix molt bé el missatge. Te´l recomano per si encara no l´has llegit ! Salutacions !

Jesús