dissabte, 3 de març del 2012

Crim de sang


"Els homes no suporten la idea de ser assassinats; en canvi, a tots els entusiasma la possibilitat de convertir-se en assassins. A tots, sense excepció: la raça humana no és més que una nissaga, ja antiga i extraordinàriament populosa, d'assassins. Aquest és el problema de la llibertat humana: a penes un individu es pensa que l'ha assolida, el primer que fa és concentrar-se a eliminar els seus congèneres. L'ordre es restableix quan algú altre li sega la vida, perquè l'ordre consisteix a reprimir l'apetit del crim, gairebé sempre cometent un altre crim. Per això una guerra, més que cap altra cosa, és la realització simultània del desig de matar acumulat per tots els individus d'una generació. Un instant d'alliberament col·lectiu, un sospir enorme i devastador, exhalat des del fons de l'ànima tant per les víctimes com pels botxins."

Així de contundents són les paraules de Crim de sang ja des de bon principi, una novel·la gòtica i de misteri ambientada als inicis de la guerra civil i en un episodi de persecució i traïció dels religiosos per part dels anarcosindicalistes. M'ha agradat tant la ressenya que en fa en Jordi Llavina que jo no us en diré massa cosa, en Sebastià Alzamora domina el llenguatge i l'estructura de la novel·la de manera sorprenent i el contingut et deixa amb la boca oberta durant uns dies!





Sí que us vull dir que haver-lo tingut a la llibreria per celebrar-ne el 5è aniversari, acompanyat d'en Joan Manuel Tresserras ha estat un privilegi a l'abast d'aquells que van voler acompanyar-me ara fa una setmana. Només puc donar les gràcies a tothom que un divendres al vespre va voler passar més d'una hora parlant de literatura, de comunicació i de llibres i llibreries. Als que no hi éreu, compreu el llibre de l'Alzamora i deixeu-vos vampiritzar pels protagonistes i sentiu que encara hi ha un mínim d'esperança en la figura del comissari i de la nena.





I a tu Sebastià, gràcies per omplir-nos d'històries tan punyents.

Publicat per Proa

3 comentaris:

Racóperllegir ha dit...

Ostres tu, quin inici! Malgrat la proliferació de vampirs que hi ha últimament a la literatura, aquesta novel.la sembla fugir dels tòpics i oferir una història original. Definitivament, me l'apunto a la llista de pendents!

L'Espolsada llibres ha dit...

Val molt la pena, res a veure amb les novel·letes de vampir i d'amor... llegeix-lo i en parlem!

Anònim ha dit...

Excel.lent celebració!!

En Tresserres és un excel.lent home de paraula.
Ja tens la maneta, com els gols del Barça.

Per molts anys!!

Imma