dissabte, 3 de desembre del 2011

El món per un forat


"Se'm va acudir que volia explicar una sèrie de coses a partir de la meva infància i vaig començar a escriure-les. No m'acabava d'agradar. Les imatges sí que les tenia al cap. Vaig posar-me a dibuixar, i ha sortit aquesta història de com una nena de la postguerra descobreix el món."

Així defineix Eulàlia Sariola la seva novel·la gràfica, basada en la seva infància en plena postguerra i com li toca descobrir el món. Amb un traç net i diàlegs àgils, Sariola aconsegueix fer-nos fer un viatge en el temps i veure en imatges aquelles històries que hem llegit en tants relats ambientats en la postguerra i que són la realitat de moltes dones d'aquest país que van patir la repressió franquista i catòlica. Dones educades en la por, el càstig i el pecat, que l'única cosa que s'esperava d'elles és que sabessin cosir, es casessin i tinguessin fills, molt lluny dels desitjos de la protagonista de la novel·la que aspira a viatjar a Israel i formar part d'un kibutz.






Un cop més Maria Bohigas ens sorprèn com a editora, valenta i arriscada i gosa crear una col·lecció nova en el seu catàleg, La dula, per publicar aquesta novel·la gràfica. Una assignatura pendent a casa nostra, la publicació de novel·la gràfica autòctona. Imprescindible.


Publicada pel Club editor

6 comentaris:

elenaranda ha dit...

Aprofito aquest espai per felicitar-te pel premi de Cambra del Llibre. Però encara més per la teva manera de compartir des d'aquest espai virtual, i més enllà de la llibreria, la teva passió per la lectura.

la vida té vida pròpia - Sònia Moll Gamboa ha dit...

Enhorabona pel premi! I gràcies per la feina que feu a L'Espolsada!

digue'm ariadna ha dit...

... Moltes felicitats i endavant amb el somni...

Núria Martí Constans ha dit...

Ho acabo de veure al Facebook: moltes felicitats per aquest premi!

SU ha dit...

Felicitats, Fe!

El dilluns, en un dels meus clubs, vaig aprofitar per fer la falca publicitària de la teva feina i totes les meves lectores i lectors ja et començaran a conèixer...

Més addictes a l'Espolsada!!!

Una gran abraçada!

SU

Marta ha dit...

Varem parlar amb la SU de la teva Llibreria justament el dilluns passat en el Club de lectura que ella lidera a la Biblio del Poble Sec i ens va comentar el guardó que t'havien de donar. Avui ens ha fet arribar la noticia del Diari digital. Emhorabona i Moltissimes Felicitats, crec que és un premi merescut.