dissabte, 4 de desembre del 2010

Una casa a Florència


"Estimada, la vida és feta per córrer riscos..."

No em direu que aquesta imatge de la coberta no us convida a llegir el llibre? El somriure de satisfacció i un pèl burleta ja ens dóna pistes del contingut del llibre.

Mary Panton és una jove anglesa, bonica i vídua que passa uns dies a casa d'uns amics per recuperar-se anímicament. Els amics posseeixen una vil·la amb balcó a la ciutat de Florència. A Mary li plouen les ofertes de matrimoni, tot i que s'hi resisteix. L'Edgar Swift fa molts anys que l'espera i sembla que té la seva oportunitat a tocar, més a prop que mai. L'Edgar és a punt de ser nomenat governador de Bengala i sembla que viu un moment òptim.
Som als anys 30 i Europa viu una de les èpoques més convulses de la història, però Mary i els seus amics viuen en el seu món de petits burgesos, de sopars i festes i diversió sense límits. La Mary, en un moment de debilitat, decideix baixar al món dels mortals i el que comença com una relació de compassió acaba essent una nit esbojarrada amb final vestit de negre. La Mary no sap com sortir-se'n i recorre a uns dels seus admiradors, en Rowley Fint de dubtosa honestedat.
Si el llibre comença com un relat més aviat rosa va virant fins acabar essent una comèdia amb tocs de misteri i humor negre. Somerset Maugham té la capacitat d'enganyar-nos i jugar amb la nostra atenció amb aquesta petita novel·la, un divertiment que us farà passar una magnífica estona.

Publicada per Viena

6 comentaris:

Rosa ha dit...

Hola Fe,

Cada setmana vaig seguint les ressenyes, aquesta té molt bona pinta, encara que a mi la portada no m'acaba de fer el pes.
Fins aviat

Màgia ha dit...

Té bona pinta, i de moment les lectures recomanades que he escollit a partir de les teves ressenyes m'han agradat, així que me l'apunto a la llista de lectures pendents!

bajoqueta ha dit...

Just fa un moment me l'acabo d'apuntar que m'havien enviat al correu la recomanació els del Cercle de Viena.

Vore'l aquí també em fa encara més ganes de llegir-lo :)

Terra de llibres

Anònim ha dit...

Hola,

sens dubte té una portada atractiva. I l'edició és molt bona; m'agrada molt com tracta els llibres Viena Edicions. Crec que el text no passa de ser una novel·la lleugera que passa bé, però això ja és un gran mèrit, no?

T'he agregat a la meva llista d'enllaços, espero que et sembli bé.

Sort.

L'Espolsada llibres ha dit...

Benvolgut Senyorsaul, encantats que ens visiti. Efectivament és una novel·la lleugera però molt ben escrita. Jo m'ho he passat molt bé.

viu i llegeix ha dit...

Fe, ets la meva ruina, em desbordes la llista de llibres que vull llegir!