dissabte, 16 d’octubre del 2010

La gran fàbrica de les paraules


Hi ha una cosa que envejo d'alguns països al nord d'Europa i és la quantitat de llibreries arreu i la gent llegint per tot. Aquest estiu per terres valones, en una d'aquestes llibreries assortides d'àlbum il·lustrat i en què la literatura infantil i juvenil no és una nosa sinó la protagonista, en un raconet treia el cap aquest conte... La grande fabrique de mots que va tornar dins la maleta. Una immensa satisfacció, un cop a casa i tornada a la feina, saber que Sleepyslaps ens l'ofereix en català amb una edició molt acurada que per a mi supera l'original.


Us imagineu viure en un país on la gent gairebé no parla però en canvi fabrica paraules?
Cal ser molt curós a l'hora de fer-ne servir una perquè les paraules són cares... Què passa quan vols expressar uns sentiments molt intensos i les paraules que tens provenen d'un contenidor d'escombraries o de les rebaixes? Paraules soltes i inconnexes... acompanyades d'unes il·lustracions molt poètiques. Un conte molt bell per compartir grans i petits.




Publicat per Sleepyslaps

9 comentaris:

el llibreter ha dit...

És un àlbum meravellós. M'alegra molt que en parlis.

Salutacions cordials.

kweilan ha dit...

Quins dibuixos tan bonics!

viu i llegeix ha dit...

on dius que és aquest pais? es necessita visat d'entrada, passaport o algun tipus de vacuna? demà faig les maletes i me n'hi vaig, a veure si em donen feina en aquesta fàbrica meravellosa !!

digue'm ariadna ha dit...

... És preciós!...

Mireia ha dit...

A mi sí que mm'agradaria viure en aquest país que descrius!

Núria Martí Constans ha dit...

M'encanten els colors dels dibuixos i les línies suaus i arrodonides dels personatges. He fet alguna coseta infantil i sé que les imatges són molt importants. De fet, també ho són als llibres de Lectura Fàcil, encara que no siguin infantils. I en el cas que comentes sembla que acompanyen un bon text. Fantàstic!

Jordi Guerola ha dit...

Unes il·lustracions meravelloses!, una altra cosa que jo envege dels països del nord és que allí subtitulen totes les pel·lícules així a més d`aprendre llengües amb facilitat mostren una major sensibilitat envers diferents idiomes.

Núria ha dit...

Magnífic.
Ja saps que m'encanten aquest tipus d'il·lustracions que duen l'observador a un altre món empolsinat de màgia.

Anònim ha dit...

jo el vaig veure i no m'hi vaig poder resistir... la meva xicota que explica contes ja el te a la lleixa de casa.
Un llibre que transporta a un món fantàstic, ple de sensacions que vibren i impregnen el cor.
M'encanta la idea i el recomano... de fet abans d'ahir al cotxe el vaig recomanar. ;-)